Thursday, September 21, 2017

Turn over the new leaf 🍁🍃| Salam MaalHijrah 1439

Alhamdullilah..

Rasa macam sekejap je dah masuk tahun  yang baru...
Abah macam biasa tanya 'hakak nak ikut abah tak pegi sejid?'
Kebetulan pulaaa,sis nak pergi mendobi di kedai dekat masjid..haaa,dua kali kerja dapat buat.indahkan percaturan Allah ini..
Semenjak mesin basuh kt rumah rosak,kitorang lebih selesa pakai mesin basuh dan kering oleh sp sdn bhd kt masjid jannatul firdaus..

Alhamdullilah..selesai mengikuti program di masjid jannatul firdaus..
Berdoa banyak-banyak biar taubat sis diterima..
Berdoa banyak-banyak biar segala kenangan pahit,kesedihan,perkara negatif itu dapat dilupakan dan mulakan hidup yang baru..in sha Allah..

Allah sentiasa membuka pintu taubat untuk semua hambaNya..
Sedangkan kita diberikan peluang oleh Allah..kenapa awak yang cuma manusia biasa,tak pernah nak bagi peluang kepada sis...makin bash lagi taktahu sampai bila..awak sedar tak awak tu yang hilang sabar..hilang sabar untuk menuduh saya macam-macam..kacau kebahagiaan lah bagai..eshhh,tengok belah pihak kau je,pihak aku kau mana fikir..

Astargfirullah..whateverlah encik..
Sis berada di dunia sendiri..
If awak dtg nak aturkan hidup saya,meh lah dtg rumah sy..barulah sy boleh dgr cakap..siapa yang takda etika sekarang ni?hmmm..

Gelaklahh lagi.
Ngatalahh lagi..
Tengoklah tu,tetiba tukar topik.pdhal nak cerita tahun baru..

Semoga sis lia.z menjadi seorang yang lebih tabah lepasni,seorang yang lebih positif,lebih tenang,lebih Biasa-biasa saja.
Semoga dilimpahkan rezeki yang melimpah ruah..
Semoga dibukakan pintu hati orang-orang yang sis sayang..
Semoga dilembutkan hati-hati mereka yang masih marah sis lia.z.
Segala yang baik datangnya dari Allah.
Segala yang buruk datangnya dari kita sendiri sebab kita cuma hambaNya yang lemah..

In sha Allah..









Yang diberi peluang untuk berubah,
Miss new leaf. 🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍁🍀🍁🍃🍃🍃

Husnozun | tak faham

Semalam kursus berkenaan pengurusan stress sebenarnya bukan kursus kepimpinan...
Lebih kepada kepimpinan rumahtangga,kewangan and else..so rasa bersyukur sangat,rasa happy sangat sebab dah dpt back to normal,control my emotion and mind..sebab tu memang terfikir untuk mintak maaf kat awak dan berharap dah tak ada apa-apa sengketa antara kita..ye,awak dan saya..

Double yell dan lia zakiah..

Bukan lia zakiah,double yell dan awak..
Siapa awak(yang seorang taktahu mana datang acah-acah kawan) 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Aku punyalah nak maafkan kau.dan aku mintak maaf dengan kau tapi apa kau bagi kat aku..
Bukan mudah tau nak berhusnozun dgn org.lagi-lagi yang keras kepala macamni,dia cakap aku macam-macam,aku ni punyalah diam je,belajar jauhkan diri,belajar kawal emosi as you want.,tak habis-habis aku yang dipaksa untuk buat itu ini..aku tak pernah paksa kau suka kt keluarga aku,aku cuma nak kau faham.tu je..
Dah kosong kosong,dah la jangan cakap pape lagi..itukan cuma lirik je,nak positifkan diri,nak baikkan hubungan,nak baikkan ukhuwah.. Ini mesti kes bagai lembu di cucuk hidung...tolonglah,dia siapa nak judge,nak arah aku mcm2..kata kawan je..dh lahhh taknak gaduh-gaduh mcm budak darjah dua..

Semalam kaunselor cakap,semua manusia ada masalah..dah kau psikiatri mana nak judge atas semua masalah yang dihadapi...sabar je lah orang mcmni..kalau keluarga aku ada masalah pun,aku tak suruh pun kau yang jaga depa..tengoklah nanti satu hari kau sendiri memiliki keluarga yang ada oku..
Tahulah kau nanti rasa macammana,series..kitorang happy je,mereka ini semua anak-anak syurga,yang bawak mak ayah sis pergi syurga,kau tak suka dia,kau dapat apa?.husnozun lah husnozun encik..
Sis rindu,salah ke sis rindu?rindu nak jumpa kawan sis..dia yang salahsangka,dia yang fitnah(tak suka itu ini tanpa mengetahui apa-apa)..face to face ahhh,malas nak cakap panjang kat sini..

Tak guna lah bebel panjang kat sini..aku mintak maaf banyak-banyak kalau aku bodoh tapi kau lagi bodoh kot jadi lembu dicucuk hidung..dan lagi bodoh kau marah aku mcm aku ni patung je kau nak hina,ehhhh dahlah...

Dah istikharah?
Assalamualaikum.