Monday, November 19, 2012

Muzium Geologi , Ipoh Perak

Assalamualaikum...
hari ini z pergi muzium geologi kat ipoh...pagi-pagi pas subuh dah kene kumpul kt foyer KAB...tunggu punya la tunggu..tibe2 Farid cakap jom!bas kita da sampai..a a a a comelnye bas,hehe,,kitorang naik bas yang cukup untuk 20 orang...comellnya...
so gerak pukul 8...sampai ipoh pukul 10...Banyak juga la info yang aku dapat kat situ...yang paling bes ada jumpe dinasour..trex!!!!..
firstly masuk2 mestilaa bagi salam..hehe...aku ambik brochure Muzium Geologi.mana tahu boleh buat rujukan nanti..kan kene buat laporan...En Zaidi tu kitorang punye penerang tadi,ok la dia terangkan pasal sejarah,fosil,bahan mineral,aktiviti perlombongan dan yang paling menarik pasal bencana alam yang berlaku akibat lapisan tanah yang bertukar..dari igneous rock,to sedimentary rocks and metamorphic rocks...






Hijau!ambik je..hehe..malacite...

ini quartz yang banyak di muka bumi ini...
 

ni ruby...my favourite bab kaler dia cantik..
malas la nak type tapi upload je gambar...kita kasi tengok dia..
tu je la nak citer malam ni..malam ni i nak stay up asignmnt so lau ada masa boleh la post lagi...



Again! n Again!

 Ini post pertama untuk blog baru aku ni.takde sape tahu r blog lame akuh tuh..dia kene post banyak sikit post barulaaa ramai yang bace..pastu lau rase nak blog ni dibaca orang mestilah yang menyampaikan dakwah n sedikit ilmu kan?bukan setakat kongsi cerita pasal saya je..o cerita pasal cinta saya..huhu..
Mula nak giat aktif kt sini sebab sini je kot diari yang boleh orang share tentang hidup saya.Facebook ade gak..tapi nak tulis panjang xboleh plak..tapi lau nak tulis panjang2 kat sini plak macam laaa ade masa..haha..sekarang ni pom z tak ngantok lagi sebb tadi buat asignment.asignment Alhamdullilah 50% lagi siapla daripada 4 subjek 2 da cyap...satu tu je esei,errggh!..mungkin kelakar gak la,,da tiga kali buat blog...yang first tu tak payah citer,zaman xtau aper!..yang kedua tu plak..adela stu dua post...tapi agaknya da lama tak buka,,so burn cmtu jela..simple je....www.zf36218.blogspot.com...
Pape jela..gi pon baru masuk tahun baru Islam kn..mungkin buka blog baru ni mcam turn over the new leaf rite?macam tu la azam aku baru ni...orang lain blog2 ni tok share maklumat an..same la kiter...huhu..maybe its jus personally...and also friendly....and also love...and the most important my family and ALLAH SWT the greatest....mungkin aku terlambat and ketinggalan zaman,tapi populariti itu tak penting ni(sambil meletak tangan di dada)....apa orang cakap,tak perlu bangga anda diminati ramai kerana yang ramai tu la pemurah...huhu...kesetiaan dan keyakinan tu mmg penting dalam setiap perhubungan,jadi kita mesti kene yakin dan berpendirian teguh dalam melakukan sesuatu...last but not least,just give me all your support to follow this blog if ihad a liittle time wit this friendly blog