Friday, December 26, 2014

mood exam

assalamualaikum...

sebagai seorang mahasiswa semester lima,fuhhh.dah nak final exam suda..
tak banyak nak cakap cuma sedikit sibuk nak menguruskan hal- hal lain..
berharap ada orang yang tidak kecewa dengan lia..inshaAllah dapat cuma belum sempat selesaikan..

waalaikumsalam..

Friday, December 19, 2014

Mega Giveaway by Sya Domoru

assalamualaikum




jemput join..klik pada banner..

Segmen Bloglist Januari 2015 by CN

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Segmen Bloglist Januari 2015 by CN


Pencarian bloglist bagi bulan Januari 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 30 November 2014, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 30 Disember 2014, iaitu tepat jam 11.15 malam. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  • Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist Januari 2015 by CN" 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.   
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.

Seramai 15 orang peserta akan dipilih untuk masuk dalam bloglist CN untuk bulan Januari dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog CN ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Januari 2015.

Kredit untuk Kak Mialiana

Giveaway 2014 Bersama MyStoryMory.com

http://www.mystorymory.com/2014/12/giveaway-2014-bersama-mystorymorycom.html

jemput join..klik pada banner untuk memeriah giveaway..

assalamualaikum..

Persahabatan melalui Giveaway

alhamdulilah.. seronok sangat bila join giveaway,dapat hadiah dari kengkawan.

tidak kira umur,tidak kira bangsa,tidak kira kedudukan..

seronok mencuba perkara baru ini.

bila dah dapat hadiah,perasaan nak buat kawan tu makin kuat.makin ramai blogger lain cikgu lia nak buat kawan.

nasib baik join ini cume like n follow,bloglist,blogwalking,copy and paste..agak mudah untuk masuk dan menepati syarat-syarat mereka.

tapi lia lebih seronok berkenalan dengan orang yang membuat giveaway,sponsor giveaway dan juga peserta yang join..

lia ingat nak buat review dengan produk-produk yang lia dapat.tapi nak tulis dengan penuh perasaan,so kena ambil sedikit masa..

ini pun kerana teringin nak taip sebab dapat lagi hadiah.
alhamdulilah..setakat ni lia sudah dapat tiga giveaway..ada yang giveaway yang lia join,tak sempat lia nak cek menang ke tak,tak alih alih dah habis tempoh tuntut hadiah.
sedih kan,terpaksa let away the giveaway.kekeke..

takpe takde rezeki masa tu,mana tahu akan datang ada rezeki.inshaAllah.

Tuesday, December 16, 2014

GIVEAWAY 2 YEAR BLOG TENGKUBUTANG

http://tengkubutang.blogspot.com/2014/12/giveaway-2-year-blog-tengkubutang.html?m=1

klik pada banner untuk join..huhu...


BismillahirRahmaniRahim..
Pada 25 November 2014 yang lepas genaplah 2 tahun blog kesayangan teman ni haa.. Kalau umur budak, udah berlari-lari dah budaknya kann.. huhuhu..

Sempena ulangtahun Blog TENGKUBUTANG yang dah mencecah 2 tahun ni, teman nak buat Giveaway sikit lah.... heee.. just nak buat penghargaan buat korang yang sudi jenguk dan singgah sini selalu.. jasa korang tetap teman kenang sampai bila2.. heee.. ok lah.. hope korang sudi-sudilah join yea.. hope dapat sambutan dari rakan blogger semua.. 

GIVEAWAY terbuka kepada semua rakan blogger di Malaysia. GIVEAWAY bermula pada hari ini, 7 Disember 2014, iaitu tepat jam11 Pagi sehingga 20 Disember 2014 (jam11.59 malam) 
Semua Blogger Malaysia dijemput menyertainya. Para SPONSOR pun leh join gak..

jemputlah join kengkawan..

assalamualaikum..


Monday, December 8, 2014

1st GA by eyzamiel :BB Cream Seqy Beauty

BB Cream Seqy Beauty ini merupakan produk yang berfungsi untuk menutup semua cela yang ada di muka.BB cream ini boleh dipakai oleh semua jenis kulit.Teksturnya yang lebih ringan dari foundation dan dijadikan sebagai essential krim yang sesuai untuk orang Asia, menutrisi kulit, menegang dan menghaluskan kulit .Malah,ia juga melindungi kulit dari sinaran UV yang boleh menyebabkan bintik hitam muncul di wajah  (SPF   30+) yang berfungsi melawan sinar Violet dan pencemaran udara sehingga menjadikan kulit tetap sihat.
Selain itu,BB cream ini dapat memperbaiki masalah kulit dan melindungi kulit dari bahan-bahan kimia berbahaya menghasilkan Wajah yang tidak berminyak sepanjang hari dan melambatkan penuaan.

harga sebotol cuma RM 55 (semenanjung) dan RM 60 (Sabah / Sarawak) Sesiapa yang beli ngan sis Eyza... dia akan bagi Free Postage dan Free Gift... dan kalau korang bagitau yang korang pembaca blog dia... dia akan up sikit hadiah yang lagi best... :) 


Untuk pertanyaan / pembelian : Whatsapp atau Mesej sahaja 013-3151382 Instagram : izz_zara_shoppe email : eyzafarza@gmail.com.


http://eyzamiel.blogspot.com/


jemput join kengkawan...
tq.


Maha 14 dan Big bad wolf

assalamualaikum..
gembira tidak terkata perasaan ini bila ada peluang untuk pergi menimba ilmu secara tersirat..itulah aktiviti yang lia selalu lakukan setiap hujung minggu.
menjelajah sambil menimba ilmu.
setiap hujung minggu,bayangkan betapa sibuknya hidup tapi dek kerana mengejar title mahasiswa.semua benda ini,haruslah menjadi perkara biasa untuk lia..malah,lia makin ingin mencuba perkara baru.
baru-baru ini,lia menghadiri ke program MAHA 2014 yang dijalankan di maeps,serdang dimana kita dapat menimba ilmu berkenaan pertanian.pelbagai jenis inovasi telah ditunjukaan,pelbagai pameran produk-produk yang dihasilkan.
pada mulanya,sahabat lia aka asiah sharulzaman selaku pengarah program telah menganjurkan rombongan pada hari sabtu dan lia hanya sempat pergi ke dewan convention sahaja.

Selain itu,ada jugak booth penerbitan MARDI yang menjual buku murah-murah macam small big bad wolf lah tok para petani.Ada some visitor,seems like prof madya memborong buku agrotani which they sell only RM 1...and lia just membeli buku-buku berkenaan ternakan sebabnya impian lia kan nak bukak ladang.Buku Ternakan yang berharga di pasaran dapat promotion kat MAHA ni..from rm 35 it become rm 20..tanpa berfikir panjang,lia ambillah peluang ini untuk menimba lebih banyak ilmu..inshaAllah satu hari nanti..mohon doakan yang terbaik..

Pameran keusahawanan berasaskan pertanian jugak banyak di sana..di mana kita dapat bermacam-macam tester produk-produk mereka sampai dah naik bosan kami makan bermacam-macam disana.ada juga jualan produk kecantikan yang berasaskan pokok-pokok herba..ada jugak yang berasaskan haiwan ternakan.Berlambak-lambak orang jual susu dan madu..bukan satu jenis je madu,bermacam-macam jenis madu.

hanya mendapat info berkenaan inovasi dan keusahawanan sahaja..padahal di sana ada jugak lawatan ke ladang tapi petang itu hujan dan kami sudah dipanggil untuk pulang..rasa macam sekejap sangat.tak puas...


dek kerana,masih tidak berpuas hati,keesokan harinya lia pergi jugak mencari teman yang boleh teman lia pergi ke sana..nasib baiklah ada siti fatimah yang memang nak sangat pergi tapi tak dapat join kitorang semalam atas sebab hal tertentu..
jadi dua kali berturut-turut lia pergi ke serdang ulang alik dari tanjung malim ke serdang..pada hari ahad lia jenjalan ladang dan memang series giler melihat lembu-lembu yang manja dan bertubuh besar sado..lia tak sanggup tengok encik hedgehog and sugar glider yang sangat shomel dan dijual dengan harga yang murah berbanding harga kedai..okeh,selesai minggu lepas punya cerita..




hujung minggu ini,lia diajak oleh member untuk ke The mines,Serdang untuk Big Bad Wolf iaitu pesta jualan buku yang sangat besar..sangat besar kawan-kawan..sangat besar...betul-betul bad itu wolf sebab dia boleh buat orang jadi gila untuk beli buku.
bayangkan buku yang harga rm 70-90 telah menjadi rm 10-20...haiiih,ini betul-betul lelongan terbesar yang lia pernah tahu....seronok sangatlah..
sampai je sana,lia terus ambil buku dan membaca kat tepi-tepi tu..mana yang lia rasa nak beli lia ambil...serieslah,buku non-fiksyen yang harga pasaran kita tak mampu beli jadi mampu...dan lia rasa macam nak buat library kat rumah..sebab scene dia memang more than library in Malaysia..seronok tak terhingga... i love books...
buku-buku untuk mak-mak,girls semua jenislahh ada..
mohon lia tak dapat nak explain banyak feeling pergi sini,tolonglah u ollz bawak anak-anak,kengkawan and famili come here if ada lagi event kat sini..

event ini sedang berlangsung dan berakhir pada 16 Dis 2014 ini..jomlah bawak anak-anak pergi ke sini..

pintu gerbang MAHA 2014


peta lokasi yang sangat besar

bersama-sama sahabat satu kos berdiri dari kiri - farahin,jiela,asiah,shera dan kema.
duduk - zati and me

madu tayyibah - salah satu produk daripada madu


semasa di dalam dewan A,dewan convention.

projek miniature daripada pelajar politeknik Malaysia

di booth penerbitan MARDI

koleksi daripada MAHA 2014

poskad sempena MAHA 2014



lawatan ke ladang pada hari kedua.


si gila lia mencari bad wolf ..haha



di pintu gerbang BIG BAD WOLF


a variety of feeling here
that's all from me..thanks you for reading my experiences...assalamualaikum

Tuesday, December 2, 2014

Minggu yang sibuk


salam..maaf sangat jika blog ini bersawang..lia tidak punya masa untuk menulis disini kerena lebih banyak program softskill yang menanti cikgu lia..

Thursday, November 20, 2014

1st Giveaway By EM

Giveaway by EM

http://hanaexotics.blogspot.com/2014/11/first-giveaway-by-em.html

Klik pada banner untuk follow..
Rakan-rakan blogger jom join..

Mia Liana
Nadratul Syazwana
Yumida


Selamat berjaya..
assalamualaikum..

Giveaway Super Duper Awesome By Jaja

Assalamualaikum, Sebagaimana tajuk entry ni, saya nak adakan giveaway memandangkan exam dah habis and ada sedikit masa luang, maka terciptalah Giveaway Super Duper Awesome By Jaja
Maka, saya rasmikan Giveaway Super Duper Awesome By Jaja ni. *tepuk*
Moga ramai yang join GA ni yer ^_^


 HADIAH


Hadiah Misteri 2x by Ruqaiyah
Bloglist Ever x2 by Izwani
Top up RM 10x2
Small pouch bag 2x By Beba Ifa
PVC Keychain 2x By Beba Ifa
Review blog x1 By Hazimah
Header x2 By Hazimah
Goody Bag 2X by Tracey
Sophie Nail Buffer 5 in 1 1X By Noyou
Topup rm5 2X By Wawa
Tasbih digital 2X By Wawa


Tarikh 
 
1/11/2014 - 1/12/2014

Hantar link di entry ini sahaja
Para sponsor juga dijemput join, 
Oh ye, Sponsor paling banyak promote GA ni juga akan mendapat hadiah M.I.S.T.E.R.I
Sila jujur ye, pastikan ikut semua syarat. Tapi, jika ada peserta yang tiada akaun-akaun seperti dalam syarat tu, sila abaikan. Harap JUJUR ye.

1st Segmen Blogwalking By Cik Ash.




Syarat-syarat penyertaan:

 ♥ Follow blog Cik  Ash ( Wajib! ) *akan di follow back, Follow jugak Blog INI
   Add To Circle Google Plus +Cik Ash ;+ INI

   Like To Facebook Page 

     Penyertaan terbuka untuk semua blogger.
      Buat entry yang bertajuk " 1st Segmen Blogwalking By Cik Ash."
     Copy banner dekat atas and back linkkan ke entry segmen ini. 
    Publish dan letakkan link entry anda di ruang komen entry segmen ini.

Tarikh Tutup Penyertaan: 30 November 2014

Segmen Blogwalking November by Mamanou Tokou

Assalammualaikum...

Segmen Blogwalking ini berlangsung selama 2 minggu sahaja...
Tamat : 30 November 2014









FRIENDS GIVE AWAY

assalamualaikum

Giveaway by Aina Rahim
http://ainarahimar.blogspot.com/2014/11/friends-give-away-by-aina-rahim.html

jemput join giveaway by Nur Aina Mardhiah .

Klik pada gambar untuk join giveaway..

assalamualaikum..

Big Holiday Giveaway by Wani



Assalamualaikum and peace be upon you. ^^

http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2014/11/big-giveaway-by-wani.html
Big Holiday Giveaway by Wani

Senarai Hadiah.

Top Refferal (1 pemenang)

~1 Helai Halfmoon Bead Shawl x1 by Norhana Marsom
~Cash RM10 x1 by Yan Saflina

Random.org

~Topup RM5 x2 by Wani
~Mini Notebook x1 by Nurin Aqilah
~Topup RM10 x2 by Yana Afi
~Chewable Vitamin C Shaklee x2 by Fara Fadzil
~2 Brooch x2 by Buttons And Cuteness
~Hadiah Misteri x3 by Ruqaiyah Amanina
~Cash RM10 x1 by Yan Saflina
~Topup RM5 x4 by Hazrina Halim
~Topup Celcom/Maxis x1 by Idah Rashid
~Novel Remaja x2 by Anie
~Set Loom Bands x1 by The Lolly Shoppe
~Topup RM5 x1 by Yun Sing
~Cash RM10 x1 by Amalia Zakiah
~Topup RM10 x2 by Amalia Zakiah
~Topup RM10 x2 by Budak Bandung Laici
~Topup RM5 x1 by Syafiqatunnissa
~Voucher 10% Baju Ladya Shops x1 by Irah Syazirah
~Voucher RM5 di Cayesha Kpop Shop x2 by Shaira
~Voucher RM5 di Hijrah Malaika x2 by Shaira
~Review Blog x3 by Yun Sing

TARIKH TAMAT : 15 Disember 2014



Monday, October 13, 2014

Senyumanku indah denganNYa



Mungkin bunga itu seindah senyumanku.
Tapi disebalik senyuman itu tidak siapa yang dapat menenangi hati ku melainkan Dia yang Maha Esa.

Segalanya  yang berlaku pasti ada hikmahnya.lia sedang belajar untuk terima semua ketentuanNya.belajar untuk lakukan ibadahNya sepenuh hati.belajar untuk mencintaiNya sepenuh hati sebelum mencintai seseorang yang bernama suami.Kalau Allah tidak izinkan ia berlaku sekarang,lia cuma nampak itu adalah peluang untuk lia perbaiki diri.Dan sepanjang perjalanan itu,banyak dan berliku-liku halangan dan cabaran yang harus lia lalui.

Ramai cakap,lia dah pandai masak..dah boleh kahwin.. eh! ingat orang yang dah kahwin tu pandai sangat ke masak?
lia ni rajinlah..eleh,dak laki ni,puji aku bagai nak rak.tapi kau bila aku citer sal nikah terkedu plak..
lia ni matanglah..woi,aku banyak lagi benda nak kena belajar.aku ni budak tak pandai.korang kan suka bash aku.kepala otak aku kan mereng.hahaa
lia ni alim orangnya,aku setakat menunaikan tanggungjawab aku sebagai hambaNya dan memohon keseahteraan ibubapaku bukan butuh pujian sebegitu.
lia ni la lia tu lah..

tapi semua budak-budak tu puji je lebih tapi tak ready pun.Kalau begitu,takpayah nak puji-puji depan lia ok.

tak payah nak buat lia jatuh cinta kalau diri itu masih tak ready untuk ke alam itu.

lia memang belum jumpa someone yang betul-betul sesuai dengan lia..err,kalau jumpa yang sekepala pun tapi lau tak ready.tak payah.pergi main jauh-jauh.Kalau ada jodoh,mungkin kita jumpa lagi kalau takde.usah nak ku heboh. apa yang penting sekarang ini,semoga kau bahagia dengan hidup kau lelaki.

banyaklah orang-orang yang kahwin muda duk post-post cerita kahwin muda ni bagus.Allah suka.syaitan menangis tapi kalau Allah masih tidak izinkan kami bersama,maknanya peluang untuk perbaiki diri.untuk dapatkan yang lebih baik.dan ada cara lain.iaitu puasa sunat..

dah lah,takde masa nak bincang panjang..nanti lia cerita lagi..

assalamualaikum..


Wednesday, October 1, 2014

3000 Followers Giveaway by Nadratul Syazwana

http://nad-lifeisfun.blogspot.com/


Secara rasminya, giveaway ini dianjurkan oleh Nadratul Syazwana dengan kerjasama Nana AmeerNorihan YusofKhairunnisa HassanAyue IdrisEmi AmiraMiera ShafieAnnie de YantieAsha HanaNurul ImaniahFarhana IbtisamSya NissaIzwani EliyanaStylez Store HouseAlsa Haslinda  dan Etique 


So marilah kita sama sama join giveaway ni! Ajak kawan kawan sekali ya!

Duration : 1 October - 21 October 2014!

assalamualaikum.

G.A Daisy Shawl by Tea&Coffee's Lover

http://3.bp.blogspot.com/-vGnAafoW2Ug/VCfdFBFCxvI/AAAAAAAADr8/IBw_SniGMFE/s1600/10628540_745470152155976_2799375944131898711_n.jpg
Klik pada banner untuk keterangan lanjut.


assalamualaikum..
korang yang menjadi peminat wideshawl ni bolehlah join..bagi sesiapa yang belum memiliki wideshawl corak daisy ni bolehlah join GA ni..



Selamat berjaya join GA ni..mohon jemput join tok memeriahkan blog memasing..

inshaALLAH..

assalamualaikum..

Tab vs lappy

Assalamualaikum..

Memandangkan lia ingin mengaktifkan blog lia yang sentiasa menyepi sepanjang sem.
Lia rasa lia dapat satu idea..untuk sem ini,lia akan pastikan lia sentiasa online tok blog.
InshaAllah.
Jadi dengan itu,lia nak bahagikan dua source untuk berblog.

Tab

Lia memang dah lame mempunyai tab.dan sebelum ni memang post guna tab.tapi kalau tak selalu buat,tak jadi..sebab beberapa halangan..satu xleh join GA o sponsor GA..nak copy paste,nak link url..mungkin sebenarnya boleh tapi kena someone ajar lia..
So now,apa yang lia nak cerita pasal diri lia,lia post pakai tab..ade benda yang lia nak share,lia citer pakai tab..

Lappy

Sebaliknya,lappy lia online tok join GA.and having a blogwalking all night and berjalan-jalan mengunakan laptop..
Hihi..

Itu sahaja lia nak share..hihi..

Assalamualaikum.

Loneranger tidak mati jika kuat

Baiklah,daripada malam tadi lia dah rasa excited dengan prgram ini..maklumlah,chalenging kan..
Dia bukan setakat fizikal tau x?

Dia memainkan peranan jugak dalam mental.Lagi lagi mental lia yang tak berapa nak betul lagi ni.
Kekekeke

Mula2 memang akan rasa sangat berdebar untuk menghadapi program sensorang.tapi sampai bila kita nak berteman je,sedangkan kat kubur nanti kita sensorang.
Betul,jika tiada sahabat siapalah kita.tapi kalau dah sampai masanya,lagi2 kt u ni..ohhh,mase inilah peluang untuk kita bina diri kita.
Kalau sebelum ini kita macamni,kita kena tukar diri kita macamtu.

Sedang lia dalam perjalanan semasa menunggu bas,mujur lia jumpa mila,housemate aka bff lia yang mungkin boleh memberi semangat walaupun sedikit untuk hadapai sahabat baru sebentar lagi..betul,sahabat itu penting..tapi penting jugak untuk kita buat lebih banyak jaringan..
Tidak mengapalah hal itu,lia jadi lebih bersemangat dalam meneruskan perjalanan..

Sampai ke bitarasiswa dimana tempat kami dikumpulkan,rasa memang janggal hadapi orang2 yg lia baru kenal kecuali ydp mmklk and one of them kawan lia yg mmg sibuk uruskn mereka yg lain..so im still loneranger even still ada orang yang lia dah kenal.ada jugak yang certain2 lia kenal and familir muka..

Sementara menunggu,adalah dalam dua kumpulan sahabat2 lia cube perkenalkan diri..
Bila lia cube mengur mereka,mereka masih boleh layan..dan memulakan sesi berkenalan dengan baik..cume satu je soalan yang mereka tujukan pada lia..

Pergi camping sengsorang takdok kawan??

Oh my,apakah soalan yang mereka tujukan?..bila jadi seorang yang peramah.mesti soalan tu je yg dorg boleh tujukan pada lia..

Mugkin susah nak jmpe orang yang sangat openminded macam lia..dan sangat friendly.
Entahlah,pada lia itu perkara biasa.kenapa perlu takut untuk bergerak bersendirian Sedangkan Allah sentiasa ada di sisi.. bila berprogram dan lia hadapinya sensorang seolah2 bersamaNya..

Lia The Explorer

Assalamualaikum.

Nak share lah sebab kenapa lia nak jadi explorer..
Rasanya semua orang suka menjadi explorer...
Mungkin salah satu puncanya terlalu taksub dengan dora the explorer.

Kikiki..

1. Pengalaman

Jauh perjalanan luas pemandangan banyak pengalaman.itulah yang orang-orang tua cakap.sebenarnya lagi seronok if dapat stay luar negara study sebab kita dapat pengalaman study dengan orang asing.tapi bila sedar balik,walaupun tiada rezeki di luar negara,lia masih punya kawan-kawan yang stdy luar negara dan masih keep in touch untuk menjadi reminder lia agar tidak lupa hal-hal agama.still dapat pengalaman dengan sharing cerita sesama.

2. Budaya

Bila kita pergi ke suatu kawasan baru,kita dapat kenal budaya kawasan tersebut..sperti biasa,ambiklah yang baik-baik sahaja,yang jahat itu dijadikan pengajaran.secara tidak langsung lia akan dapat mengenali budaya yang ada kat Malaysia.mahupun luar negara sebab kawan kawan yang lain share kan.bila sedar balik,budaya kat Malaysia memang terbaikkk..
I love Malaysia.

3. Bersyukur

Bila dah dapat mengenali sesuatu yang baru,pastilah kita kena bersihkan hati dengan rasa bersyukur dengan pengalaman yang Allah bagi.
Kalau sebelum ni,kita asik kena belajar teori je time kat sekolah dan memang membosankan lagi lagi time form five.sebab tu lah keputusan tak berapa nak ok..now,dekat u ni,its more on kemanusiaan.dimana kita di ajar untuk menjadi manusia yang betul.di ajar untuk menghadapi perangai dan kerenah manusia.aka cikgu physcology jugak walaupun major lia is sains pertanian.Pembangunan diri sangat penting walaupun kita still tengok orang lain rileks,plizz jangan ikut adik-adik..nanti datang u,masuklahh apa-apa program untuk kita rasa bersyukur dengan ape yang kita ada sebelum ini..ingat balik apa yang adik-adik dah merungut sebelum ni..

4. Ingin tahu

Point budaya dan ingin tahu still point yang lain.
Perasaan ingin tahu itu ialah sesuatu benda yang kita tak pernah tahu melalui pengajaran teori kita.
Contohlah,lia ambik minor biology.kami diajar bermacam-macam nama saintifik pokok..so bila berjalan-jalan.lia pasti akan terfikir,ini ker pokok yang aku belajar semalam..
Lau xjalan2,benda tu just nampak kat dalam slide lecture jahhh..takke membosankan,so kena jugak explore ape yang dorg ajar..
Lagi satu,bila orang dok kecoh kecoh,tempat ni best tempat tu best..pehh,lia memang tak tertahan untuk plan dan save duit tok pergi ke tempat tu.dan memang lia mengaku,duit lia banyak habis kerana menyempat tok explore tempat2 yang ada..dalam masa 1 sem,hujung minggu lia pasti dipenuhi dengan program-program yang best jer..sebab perasaan ingin tahu yang tinggi..so nampak x beza budaya dan ingin tahu.

5. Tafakur

Tafakur is muhasabah diri..muhasabah diri is memperbaiki diri untuk menjadi yang lebih baik.atau menilai diri kita samaada lepas program kita makin ingat pada agama atau tidak..tafakur ini lain daripada bersyukur,bersyukur itu akan hadir bila-bila masa bila kita berprogram..tafakur after the program finished.and fikir sejenak samaada cukup atau tidak diri kita ni kebaikannya..walaupun sudah ramai yang cakap lia ni cukup baik,tapi dalam hati tak siapa tahu..
Hanya Allah sahaja boleh menilai..

Setakat tu je lah bebel,kiki..
Idea memang ade.tapi nak elaborate ni ambik mase sebab lia lemah bab2 karangan.hihi..

Tuesday, September 30, 2014

2nd Giveaway by Miminadam

assalamulaikum lia join GA by Miminadam sebab lia nak logo trademark yang cantik dan comel macam blog miminadam sebab design kerawang dia cantik dan menarik.

http://miminadam.blogspot.com/2014/09/2nd-giveaway-by-miminadam.html

Happy belated birthday sis..
waalaikumsalam..

Monday, September 29, 2014

Berorganisasi

assalamualaikum..
penatlah melayan kerenah orang ni.baik kita ngadap blog kesayangan lia ni..
Seronok hidup berorganisasi semasa berada di universiti tapi yang tidak berapa seronok is bila orang tak sekepala dengan kita.

MashaAllah..


First of all,lia tanya setiausaha,nak buat meeting bile?..then dia kata nanti dulu tunggu ketua yang decide..ok takpe,means nak suruh lia tunggu keputusan dari ketua..

one day,dia ada anjurkan meeting untuk ahli-ahli,so lia tanye nak buat meeting tak untuk satu prgram ini,dia kata tak payah dulu..lia as bendahari ada jugak datang tapi dalam masa yang sama lia ada benda lain nak uruskan so lia datang sekajap

tak alih-alih harini,selepas discusion dalam fb,dia kata haritu ada buat meeting yang masa lia hadirkan diri sekejap .dan seolah-olah nak salahkan lia tak datang meeting.Memanglah ayat dorang ni tunggang terbalik..urgh,lain kepala dan tak reti nak decide sesama.Tolong r jangan buat benda yang menyusahkan orang.

apa yang perlu lia buat ialah bersabar dan ikutlah cakap mereka kan?
betul tak?
ape orang cakap yang lepas biar lepas..
apa yang terbaik ialah untuk teruskan senyum pada mereka walaupun dalam hati tidak siapa tahu.

sorry saya terlebih sensitif,tapi biasalah sikap seorang perempuan..


assalamualaikum..

Thursday, September 25, 2014

Giveaway Floral Skirt

http://kasutkaca15.blogspot.com/2014/09/giveaway-floral-skirt.htmlhttp://kasutkaca15.blogspot.com/2014/09/giveaway-floral-skirt.html


'Senyumlah,hidup ini indah'

Senyum juga penguat kita jika ditimpa musibah.Yakinlah bahawa Allah SWT sentiasa ada disisi kita.Senyum tanda kita bahagia denganNya walaupun masih banyak lagi dugaan yang perlu kita harungi.

Klik gambar and joinlah giveaway.

Birthday Giveaway By Shad

Greetings and Assalamualaikum to all
Jemput Join


Klik Banner untuk Join

Birthday Giveaway by Shad dianjurkan oleh Shad dan disponsor oleh

Wednesday, September 24, 2014

GIVEAWAY – SAYA NAK SIHAT

image

ini kawan yang terpilih untuk di tag.

duta Dian'Z akuvsdiashadhira

Lady Photographer izzterror


Selamat join..Selamat maju jaya.. Assalamualaikum..




Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM




Assalamualaikum w.b.t.


Klik BANNER untuk join

SIMPLE GIVEAWAY & BLOGWALKING by Yana Pink Blossom secara rasminya bermula pada 23 September 2014, jam 11.00 pagi dan akan berakhir pada 30 September 2014, jam 11.59 malam, 1 minggu sahaja. Tujuan utama giveaway ini adalah memudahkan Yana untuk blogwalking ke bloggerista semua yer. Kita boleh berbalas kunjungan sesama peserta. Semua bloggerista dijemput join giveaway ni.


HADIAH : 
WANG TUNAI RM10 x 5 pemenang

*Pemenang akan dipilih melalui random.org


SYARAT-SYARAT :
1. WAJIB follow blog Yana Pink Blossom
                                               2. WAJIB like Fanpage 
3. Buat entri bertajuk Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM
4. Copy Coding dan paste di ruang HTML entri anda
5. Tinggalkan URL entri korang di SINI
6. Siap & Good Luck (^^,)



Tuesday, September 23, 2014

Aktiviti UPSI memang best!

assalamualaikum.. lia.Z.C memang tidak boleh tahan dan tergoda untuk jooin program yang mana-mana organisasi anjurkan. Ya Allah series dah janji dengan mama nak lebih focus untuk sem ni.Tapi apakan daya diri ini masih lagi tidak tertahan dengan program yang ada.Tarikh yang diberikan juga amat sesuai dan tidak clash.Cerita teruslah aktivitinya nampak sikit yang lia.Z.C dah plan ape yang lia.Z.C nak buat sepanjang sem.Kebiasaannya memang seronok program.


Pertama sekali hujung minggu ni. 26-28 September 2014

Are you dare?

Yes,I am.
Dia dah listkan dah aktivitinya.tapi lia.Z.C still nak jugak pergi..Hujung minggu lia.Z.C memang sentiasa penuh dengan program sejak dari semester Dua.

Untuk bulan oktober plak,lia.Z.C ada program baktisiswa di Kota Damansara.Macam best jahh sebab dekat dengan rumah akak lia.Z.C..huhuhu.Program,program jugak,family kena jugak selitkan...

Seterusnya November best sikit,under Sekretariat Rakan Muda.Ini lagi best sebab ini kempen untuk mengurangkan pembalakan di sana.lia.Z.C ni dahlah sayang flora and fauna,so kerja-kerja yang macamni lah z suka.im love adventure.i love forest.i love green..






#savekenong














Setakat ini,ini sahaja program lia.Z.C yang lia.Z.C join,taktahu lah kan nanti ada prgram lain yang lia.Z.C join lagi...Program UPSI photographer dan program ilmu from rakan masjid UPSI pun menanti lia.Z.C untuk join..hihi..

itu sahaja yang lia dapat tulis harini..
i love you alzz..
huh,pastu lau ada program yang best2 mcm di atas,ajaklah lia.Z.C.
assalamualaikum.

Saturday, September 20, 2014

Giveaway September by Karya Mahirah

Assalamualaikum
[Sila Tekan Banner Diatas Untuk Join]


GA September by Karya Mahirah dianjurkan oleh Karya Mahirah dan di sponsor oleh:

Giveaway 2014 Mialiana.com



Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
MiaLiana Aynora SewaKeretaSabah ProvideNetwork TengkuButang IeyzartdSyahieyr FuzaMusa YatiAdam ZafirahZarrae Cekelatmanih DayangDeno EngkuMuzahadin PetakBunga AinimRashihah KaryaMahirah Azhafizah Zaidalifah FatihahFazlin FatinFarhanah NiaEmkay SyiraLokman

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Mialiana.com
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

40 pemenang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 10 Oktober 2014.

Good luck!

klik pada banner untuk join....

Thursday, September 18, 2014

1st GIVEAWAY RM400 ++ BY ASYA AMIN !

 

Assalamualaikum..
Kalau kawan-kawan nak join,bolehlah klik pada gambar untuk join dan tahu info selanjutnya.
 

Friday, September 12, 2014

Semangat semester 5

Menuntut ilmu itu penting dan bermanfaat kepada kita dunia akhirat.
Anggaplah menuntut ilmu itu juga ibadah kepada Allah.
Belajar kerana Allah dan ibubapa.

#rindumamaabah #jombalik

Semester 5 : new life as senior?

Assalamualaikum..
Tak sangka lia sekarang sudah ditinggalkan kakak and abang yang lia sayang.
Sikit sangat senior yang tinggal,batch 2nd intake kebiasaannya sikit..
Senior yang lia hidup sebelum ni..semua dah pergi praktikal..
Ramai sangatlahh,bila semua pergi praktikal,rasa macam ada kekurangan sesuatu..
Itu sahaja yang lia rasa berat sangat untuk semester ini..

Tapi yang rasa ringan dan takot,ialah jam kredit yang sangat sikit..padahal boleh topup sem ni..tapi kos minor lia tak bukak subjek untuk sem ni..sem depan baru bukak..inshaAllah mungkin sem ni lia sempat mengaktifkan blog ini..
Sem depan lia mintak maaf jika ditinggalkan bersawang-sawang.kekekeke
Baiklah,kita belanja satu gambar ye untuk sem ni..
Nantikan entry terbaru lia ok?
Kalau dah namanya baru mencuba,minta maaf lah jika isi pon ini tidak menarik..
Apa yan penting is kita share benda yang baik-baik je.

Waalaikumsalam..